A single man

Desfăşurându-se pe parcursul unei singure zile, 30 noiembrie 1962, la o lună de la Criza rachetelor cubaneze, „Un om Singur” este povestea lui George Falconer (Colin Firth), un profesor englez de vârstă mijlocie care locuieşte în Los Angeles. George visează că a găsit trupul vechiului său partener, Jim (Matthew Goode), la locul unui accident de maşină unde acesta şi-a pierdut viaţa cu opt luni în urmă. Când se trezeşte, George povesteşte într-o naraţiune de fundal despre durerea şi depresia pe care le-a îndurat după moartea lui Jim şi despre intenţia lui de a se sinucide în acea seară.

George primeşte un apel telefonic de la o prietenă dragă, Charley (Julianne Moore), care îl face să-i mai treacă amărăciunea, chiar dacă şi ea se simte cel puţin la fel de rău. El trece apoi prin ziua respectivă punându-şi afacerile în ordine şi concentrându-şi atenţia pe frumuseţea evenimentelor izolate, crezând că le vede pentru ultima oară. Pe parcurs, sunt proiectate imagini din momentele frumoase pe care George le-a petrecut în decursul celor 16 ani de prietenie cu Jim.

La şcoală, George intră în contact cu un student, Kenny Potter (Nicholas Hoult), care arată un real interes pentru el şi nu ia în considerare limitele convenţionale a discuţiei dintre student şi profesor. George formează o conexiune neaşteptată cu un bărbat prostituat spaniol pe nume Carlos (Jon Kortajarena). În acea seară, el se întâlneşte cu Charley pentru a lua cina împreună. Deşi la început se simt bine şi dansează împreună, dorinţa lui Charley pentru o relaţie mai profundă cu George şi incapacitatea ei de-ai înţelege relaţia cu Jim îl înfurie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s