Fara facebook…

53290ea409566bdfe944f9f58317f9b1

Cele mai folositoare lectii din viata fiecaruia sunt acele intamplari pe care le face sa aiba loc. Pentru a demonstra o teorie trebuie sa o testezi chiar tu.

Dupa o perioada in care eram foarte dependenta de facebook am incercat sa renunt brusc la acest mod de viata care nu aduce beneficii pe termen lung.   Multi oameni spun ca facebook- ul este util si daca nu ai un cont in aceasta retea, nu existi, putini stau sa se gandeasca ca a pierde timpul cu intamplarile, informatiile expuse de presupusi prieteni nu este un lucru bun. Am redeschis contul pentru a ma testa, sa vad daca rezist “tentatiilor” si da, se poate trai fara sa te preocupi prea mult de viata altora, nu te faca sa te simti mai implinit faptul ca existi online.Atunci cand te simti singur, facebook- ul te poate ajuta in acest sens, primesti aprecierile celorlalti, socializezi poate mai mult cu unele persoane pe care nu ai ocazia sa le vezi atat de des, dar totul e bine la suprafata.                                         Este normal ca atunci cand in realitatea de zi cu zi nu ai parte de o viata activa sa cauti compania oamenilor virtuali. Din pacate ne ascundem in spatele unui zid frumos colorat si multi nu vrem sa recunoastem acest lucru, nu vrem sa fim sinceri cu oamenii de langa noi, ca nu avem nevoie de ei, ne jucam cu viata celor din jurul nostru care trebuie sa ne accepte cu lumea virtuala care este mult mai vie in mintea noastra, ca da, avem nevoie doar de confortul vietii cotidiene si nimic mai mult.

De multe ori ajung la concluzia ca oricat oferi oamenilor de langa tine, nu este suficient dar ma bucur de sinceritatea oamenilor care spun acest lucru si care incearca sa se integreze mai mult in lumea ta, care doreste sa fie alaturi de bine poate cateodata doar cu o vorba buna.

Inainte sa ii judecam pe ceilalalti ca isi petrec majoritatea timpului in mediul online sau poate chiar si in fata televizorului ar trebui sa ne gandim daca oare nu este doar o aparenta a faptului ca nu vor sa fie prezenti in viata lor si a celor dragi, ca nu vor sa ofere mai nimic din suflet, locul in care se afla toate bogatiile noastre, fericirea, implinirea. Totul tine de vointa si de dorinta de a-ti iubi aproapele in mod autentic in viata reala.

Te-ai gandit vreodata, oare de ce fugi de realitate, de ce anume iti este frica?..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s